Το είχαν δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως θα παραμείνουν σεμνοί και ταπεινοί, κάνοντας από την αρχή τις κόρες τους να ανησυχούν για τον τρόπο που θα ξόδευαν οι γονείς το αδιανόητο ποσό που πήραν από το EuroMillions.

Μέσα σε μερικές ώρες από κείνη την Πρωτοχρονιά του 2019 που κέρδισαν το τζάκποτ των 128 εκατ. ευρώ (115 εκατ. λίρες), οι Frances και Patrick Connolly άρχισαν να κάνουν μια λίστα με το ποιους σκοπεύουν να βοηθήσουν.

Οι αγαθοεργίες τους τέλος δεν είχαν και πλέον το ποσό των δωρεών έχει αγγίξει τα 66 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών και χιλιάδες δώρα σε νοσοκομειακούς ασθενείς.

Οι ίδιοι καθησυχάζουν τις τρεις κόρες τους, τα τρία εγγόνια τους, τα 8 αδέλφια τους και τα δεκάδες ανίψια πως υπάρχουν λεφτά για όλους.

Η βίλα των 2 εκατ. λιρών που μένουν πια είναι γεμάτη από ευχαριστήριες κάρτες από αναρίθμητους ανθρώπους και φορείς. Και όλοι τους θεωρούν ευεργέτες τους.

Η 54χρονη Frances ετοιμάζεται να ξαναγίνει πραγματικός Άγιος Βασίλης και αυτά τα Χριστούγεννα, μοιράζοντας ξανά χιλιάδες δώρα σε μη προνομιούχα παιδιά.

Το ζευγάρι αποφάσισε από τις αρχές πως οι κόρες τους «δεν θα πάρουν δεκάδες εκατομμύρια». «Πήραν περισσότερα από τους άλλους», λέει η Frances, «πήραν αρκετά για να αγοράσουν ένα σπίτι και να ζήσουν άνετα. Αλλά για όλα τα άλλα θα πρέπει να δουλέψουν. Θα πάρουν περισσότερα όταν πεθάνουμε».

Όσο για το τι θα τα κάνουν τα υπόλοιπα, έχουν αποφασίσει ήδη: «Τα υπόλοιπα θα πάνε σε αγαθοεργίες».