Οι πρώτοι Βρετανοί εμβολιάζονται ήδη, με 70 νοσοκομεία της Αγγλίας να εφοδιάζονται με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και να το χορηγούν σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, αλλά και κάποιους νοσοκομειακούς.

Ο εμβολιασμός αποσκοπεί να προστατεύσει πρώτα τους πιο ευάλωτους και ένας από αυτούς είναι και ο 87χρονος παππούς 9 εγγονιών Dr Hari Shukla.

«Χαρούμενος που θα κάνω το καθήκον μου» δήλωσε ο ινδικής καταγωγής ηλικιωμένος, «νιώθω ότι είναι το καθήκον μου να το κάνω, να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Είμαι πολύ άνετος και χαρούμενος που γίνομαι ο πρώτος», δήλωσε ο Dr Shukla, που θα κάνει το εμβόλιο σήμερα στο Νιούκαστλ, πλάι στη σύζυγό του Ranjan.

Ο πατέρας 4 παιδιών και παππούς 9 εγγονιών γίνεται έτσι ένας από τους πρώτους Βρετανούς που θα κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο Shukla και η 83χρονη σύζυγός του θα λάβουν σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου. Ο Hari Shukla είναι συνταξιούχος καθηγητής και ειδικός στις φυλετικές σχέσεις. Η δεύτερη δόση θα του χορηγηθεί έπειτα από 21 μέρες.

«Όσο με αφορά, είμαι ενθουσιασμένος. Περιμέναμε αυτό το εμβόλιο εδώ και πολύ καιρό. Έχοντας έρθει σε επαφή με το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας, ξέρω πια πόσο σκληρά εργάζονται όλοι και είμαι πολύ ευγνώμων για ό,τι έχουν κάνει για να μας κρατήσουν ασφαλείς κατά την πανδημία».

Και καταλήγει: «Ελπίζουμε πως όλοι θα συμμετέχουν σε αυτό ώστε να επιστρέψουμε στο σχεδόν φυσιολογικό. Παρακολουθώ τις ειδήσεις και οι επιστήμονές μας έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Δεν έχω αμφιβολία στο μυαλό μου ότι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο».

Ο ηλικιωμένος ενημερώθηκε προσφάτως από την υγειονομική επιτροπή ότι πληρεί τα κριτήρια για τον εμβολιασμό.