Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες φαρμακευτικών εταιριών της Νότιας Κορέας που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων για τον κορονοϊό.

Αυτό αποκάλυψε ο Ha Tae-Keung, μέλος της επιτροπής εθνικής ασφαλείας της Νότιας Κορέας, στο δίκτυο News1, προσθέτοντας πως έχει ενημερώσει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για τις κακόβουλες προθέσεις του βόρειου γείτονα.

Ο Tae-Keung δήλωσε πως οι κυβερνοεπιθέσεις των χάκερς αναχαιτίστηκαν, αρνούμενος μάλιστα να δώσει τα ονόματα των φαρμακευτικών και των εταιριών βιοτεχνολογίας που δέχτηκαν την απόπειρα παραβίασης, επικαλούμενος λόγους εθνικού συμφέροντος.

Η είδηση έρχεται μάλιστα 2 εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της Microsoft ότι υπηρεσίες που συνδέονται με τη ρωσική και τη βορειοκορεατική κυβέρνηση προσπάθησαν να παραβιάσουν φαρμακευτικές που ασχολούνται με την Covid-19.

Οι φαρμακευτικές ήταν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ινδία και τη Νότια Κορέα και όλες τους έχουν εμβόλια για τον κορονοϊό «σε διάφορες φάσεις κλινικών δοκιμών», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft.