Ένας άντρας που κατηγορείται για τον φόνο μιας έφηβης κοπέλας στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας μεταφέρθηκε από το κελί του στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Brisbane Times», ο 37χρονος Zlatko Sikorsky δέχτηκε φονική επίθεση από συγκρατούμενό του μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των σωφρονιστικών υπηρεσιών του Κουίνσλαντ αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες, δήλωσε πάντως πως ο κρατούμενος υπέστη «τραύματα στο κεφάλι», σημειώνοντας πως «τα τραύματα ήταν αποτέλεσμα καυγά με άλλον κρατούμενο».

Σωφρονιστικός υπάλληλος, που μίλησε στην «Courier Mail» διατηρώντας για ευνόητους λόγους την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε πως τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά, μιλώντας για τον σκληρό νόμο της φυλακής και τον αποτροπιασμό των τροφίμων από εγκλήματα σαν αυτά για τα οποία κατηγορείται ο προφυλακισμένος Sikorsky.

Ο οποίος συνελήφθη για τον βασανισμό και τη δολοφονία της 16χρονης συντρόφου του, Larissa Beilby, στις 23 Ιουνίου 2018. Την κρατούσε φυλακισμένη για εβδομάδες και ασέλγησε ακόμα και στο πτώμα της.

Η σορός της βρέθηκε 5 μέρες μετά μέσα σε βαρέλι. Η δίκη του ήταν να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, αναβλήθηκε ωστόσο για μια σειρά από λόγους…