Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου καθυστερεί την επικύρωση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με την Τουρκία για τις αποζημιώσεις στα θύματα του επεισοδίου με το Μαβί Μαρμαρά, λένε τουρκικές διπλωματικές πηγές στην εφημερίδα Χουριέτ.

Ο κ. Νετανιάχου είναι διστακτικός λόγω εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών, καθώς βρίσκεται ήδη υπό πίεση μετά την διακοπή των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους και την νέα συμφωνία ενότητας που υπέγραψαν οι δυο Παλαιστινιακές οργανώσεις Φάταχ και Χαμάς, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Άγκυρα δήλωσε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία την νύχτα της 23ης Απριλίου τόσο με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς όσο και με τον αρχηγό της Χαμάς κύριο Χάλεντ Μεσάαλ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός που ως γνωστόν υποστηρίζει από καιρό τη συμφιλίωση των δύο αυτών Παλαιστινιακών οργανώσεων και θεωρεί την συνεργασία τους προϋπόθεση για τη λύση του Παλαιστινιακού , απέφυγε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την συμφωνία, όσο η κίνηση αυτή επηρεάζει την πορεία των συνομιλιών του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους.

Η συμφωνία για τις αποζημιώσεις έχει ήδη ολοκληρωθεί , μετά από δύσκολες και μακρές διαπραγματεύσεις και το κείμενο της έχει υποβληθεί στους πρωθυπουργούς της Τουρκίας και του Ισραήλ.