«Αηδιασμένος» από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και εταιρειών που συνδέονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου (για τις νέες κυρώσεις με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία) προκαλεί αηδία» φέρεται να δήλωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ. Η ανακοίνωση αυτή «καταδεικνύει την πλήρη έλλειψη κατανόησης των συναδέλφων μας στην Ουάσινγκτον για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

«Κάθε λέξη που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (σ.σ. ο Τζέι Κάρνεϊ) μαρτυρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει εντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας και οδηγούν τα πράγματα σε μια επιδείνωση της κρίσης», υποστήριξε.

Ο Ρώσος υφυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα «θα απαντήσει» στις νέες κυρώσεις. «Ασφαλώς, θα απαντήσουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι η απάντηση αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την Ουάσινγκτον», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει στη διάθεσή της πολλές επιλογές. Απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.