Ο Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο είναι ένας επιχειρηματίας από την Τεργέστη, που βρίσκεται σκαρφαλωμένος για τρίτη συνεχόμενη μέρα στον θόλο της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

Ο άνδρας διαμαρτύρεται εναντίον της οδηγίας Μπολκενστάιν και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει τοποθετήσει ένα πανό που απευθύνεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Σύμφωνα με τους φίλους και συγγενείς του άνδρα, που προέβη στην πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία, έχει τραυματιστεί στο ένα πόδι χτυπώντας στη μπάρα που έχει τοποθετηθεί ακριβώς για να αποτρέπει παρόμοιες κινήσεις.

Ο Φινίτσιο, είχε επαναλάβει το εγχείρημά του το 2012 και την Άνοιξη του 2013, ανοίγοντας και τότε ένα πανό όπου διαμαρτύρονταν εναντίον της «οικονομικής δικτατορίας που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη και που μας σκοτώνει όλους».

Ο Ιταλός επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται εγκαταστάσεις οργανωμένων πλαζ της Τεργέστης, θωρεί ότι η απελευθέρωση του τομέα, που θα δώσει την δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις ιταλικές παραλίες και ξένοι επιχειρηματίες ως το αργότερο το 2015, τον πλήττει άμεσα.