Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» καθώς, μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει σε μία σειρά συναλλαγών ακινήτων που έκανε το υπουργείο του στο εξωτερικό ο κενυάτης υπουργός Εξωτερικών Μίζες (όνομα και αυτό) Ουετανγκούλα ανακοίνωσε σήμερα στον Τύπο ότι παραιτείται.

«Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από υπουργός Εξωτερικών προκειμένου να δώσω την ευχαρίστηση σε αυτούς που με καταδιώκουν και που με βασανίζουν και για να επιτρέψω την ομαλή διεξαγωγή της έρευνας», δήλωσε ο Ουετανγκούλα.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα επιστρέψω στην κυβέρνηση μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες διότι γνωρίζω ότι είμαι αθώος», πρόσθεσε ο Ουετανγκούλα, 54 ετών, που είναι υπουργός Εξωτερικών από τον Ιανουάριο του 2008.

Ο υπουργός είχε επικριθεί έντονα χθες Τρίτη από το κοινοβούλιο της Κένυας κυρίως για την απόφασή του να αρνηθεί ένα αγροτεμάχιο που είχε προτείνει στην Κένυα η Ιαπωνία για την πρεσβεία της στο κέντρο του Τόκιο και να προτιμήσει να αγοράσει φέτος προς 13,6 εκατ. ευρώ ένα κτίριο πιο απομακρυσμένο, παρά την αντίθετη γνώμη του συμβουλίου για τα ακίνητα.