Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνδέεται με μακρά φιλία με τον κ. Μητσόπουλο και μόλις έμαθε για το γεγονός έσπευσε να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσόπουλος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το πρωί, ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Γιατροί στο νοσοκομείο δήλωσαν ότι ο κ. Μητσόπουλος, που είναι 48 ετών, υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως ανευρύσματος.

Για την κατάσταση της υγείας τού υπουργού ενημερώνεται συνεχώς ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μητσόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανέλαβε το υπουργείο Συγκοινωνιών στην πρώτη κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη και μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος από την κυβέρνηση συνασπισμού.