Πολλά γκουρμέ εστιατόρια χρησιμοποιούν μεγάλα πιάτα, αλλά… ελάχιστες μερίδες.

Ένας sushi σεφ όμως από το Τόκιο προχώρησε ακόμη παραπέρα, δημιουργώντας μια καινούρια έννοια γύρω από το τι πάει να πει «μικρή μερίδα» στο χώρο της γαστρονομίας.

Ο Hironori Ikeno συρρίκνωσε την τέχνη του sushi σε… έναν κόκκο ρυζιού!

Όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα το Reuters, ο ίδιος έχει αφιερώσει 13 χρόνια τελειοποιώντας τη μαγειρική του τέχνη σε… ελάχιστα κομματάκια, που δεν ξεπερνούν το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν από μια πλάκα που έκανε κάποτε με έναν πελάτη, στον οποίο σέρβιρε μια «μίνι-μερίδα» και άρχισε να αναρωτιέται πόσο μικροσκοπικές μπορούσε να τις φτιάξει.



Οι μικροσκοπικές μερίδες χρειάζονται πέντε λεπτά για να φτιαχτούν, σε αντίθεση με το ένα λεπτό που παίρνει ένα κανονικό κομμάτι sushi, ενώ ζυγίζουν λιγότερο από ένα γραμμάριο.

Το εστιατόριο του Ikeno βρίσκεται στην περιοχή Nohachi του Τόκιο.