Το ιταλικό εστιατόριο Le Beccherie, στο οποίο πιστώνεται η «γέννηση» ενός από τα πιο φημισμένα ιταλικά γλυκά, του τιραμισού ανακοίνωσε ότι θα βάλει λουκέτο μέσα στο μήνα που διανύουμε, εξαιτίας της μείωσης της τουριστικής κίνησης.

Το Le Beccherie άνοιξε το 1939 στο Τρεβίζο και στις 30 Μαρτίου θα γραφτεί η τελευταία σελίδα της ιστορίας του.

Ο 60χρονος ιδιοκτήτης του Carlo Campeol, οι παππούδες του οποίου δημιούργησαν το πρώτο τιραμισού, ανέφερε ότι η πτώση στον τομέα του τουρισμού και των καταναλωτικών συνηθειών από το 2007 που ξέσπασε η κρίση, είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην επιχείρησή του.

«Είναι κάτι που δεν ήθελα να ακούσω. Δεν είναι απλά το τέλος ενός κομματιού της ιστορίας του Τρεβίζο, αλλά σηματοδοτεί και το κλείσιμο μιας σελίδας στη γαστρονομική κουλτούρα όλο του κόσμου» ανέφερε από την πλευρά του ο κυβερνήτης Luca Zaia, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η MailOnline.