Οι σιίτες αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους θέσεις κλειδιά της ισχυρής φυλής των Χασίντ έπειτα από βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη βόρεια Υεμένη, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των φυλών.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, εκατοντάδες μαχητές της Ανσαρουλάχ, των σιιτών ανταρτών, κατέλαβαν την πόλη Χουτ, 180 χιλιόμετρα βόρεια της Σανάα.

Οι αντάρτες συνέχισαν την επίθεσή τους και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το προπύργιο της φυλής Χασίντ την πόλη Χάμρι, η οποία έχει συμβολική σημασία καθώς εκεί βρίσκεται η οικογενειακή οικία των αλ Άχμαρ, φυλάρχων των Χασίντ. Οι Άχμαρ εγκατέλειψαν το σπίτι και έδωσαν εντολή να πυρποληθεί, σύμφωνα με πηγές των φυλών.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο απολογισμός των μαχών.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι μάχες μεταξύ των δύο πλευρών, με τουλάχιστον 60 ανθρώπους να σκοτώνονται την Παρασκευή. Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές των φυλών, πολλά μέλη της φυλής Χασίντ συνελήφθησαν από τους σιίτες αντάρτες, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Και οι δύο πλευρές έχουν ως στόχο να επεκτείνουν την επιρροή τους σε ορισμένες ζώνες της περιοχής. Ο στρατός της Υεμένης προς το παρόν δεν έχει επέμβει στη σύγκρουση.