Ιππότης θα γίνει ο «κάπτεν» Τομ Μουρ, που έγινε εθνικός ήρωας στη Βρετανία συγκεντρώνοντας πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια για το βρετανικό ΕΣΥ με αφορμή τα 100ά του γενέθλια.

Κι έτσι ο Μουρ θα γίνει «σερ Τομ», όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον. 

Ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συγκέντρωσε το ποσό – ρεκόρ ολοκληρώνοντας εκατό γύρους βαδίσματος στον κήπο του, κρατώντας με επιμονή κι υπομονή το πι του.

«Η προσπάθειά του έφερε ρεκόρ αλλά και ενέπνευσε όλη τη χώρα και μας έδωσε μια αχτίδα αισιοδοξίας μέσα στην ομίχλη του κορονοϊού» τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον. «Εκ μέρους όλων όσων συγκινηθήκαμε από την απίστευτη ιστορία του, θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ. Είναι ένας πραγματικός εθνικός θησαυρός».

Σύμφωνα με το Reuters, αυτή θα είναι ακόμα μια τιμητική στιγμή για τον Μουρ. Για τα 100ά γενέθλιά του, τον περασμένο μήνα, η βασίλισσα Ελισάβετ συμφώνησε να γίνει επίτιμος συνταγματάρχης και επίτιμο μέλος της ομάδας κρίκετ της Αγγλίας. 

Ο «κάπτεν» Μουρ κατέχει ρεκόρ Γκίνες για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου χρηματικού ποσού από ένα άτομο με μέσο το περπάτημα.

Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την ελπίδα η Βασίλισσα Ελισάβετ να μην έχει… πολύ βαρύ χέρι.

«Ελπίζω να μην έχει πολύ βαρύ χέρι, όταν θα κρατάει το ξίφος» είπε στο BBC. «Μέχρι τότε θα είμαι μια καημένη ηλικιωμένη αδύναμη ψυχή».