Πρόταση γάμου στις συζύγους και τις συντρόφους τους έκαναν πέντε από τους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους που επιβίωσαν 69 ημέρες στα έγκατα της γης.

Οι δύσκολες στιγμές που έζησαν εγκλωβισμένοι στο ορυχείο τους έκαναν να δουν τη ζωή τους διαφορετικά και να αποφασίσουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου με τις αγαπημένες τους. Ορισμένοι από τους μεταλλωρύχους είναι ήδη παντρεμένοι, αυτή τη φορά ωστόσο αποφάσισαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας με τις γυναίκες της ζωής τους.

Η ομαδική πρόταση γάμου έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην παραλιακή πόλη Καλντέρα στη βόρεια Χιλή, την πρώτη συνάντηση που είχαν οι μεταλλωρύχοι μετά την δραματική τους διάσωση την περασμένη εβδομάδα.
«Μετά από δέκα χρόνια που περάσαμε μαζί, ήρθε η ώρα να παντρευτούμε», είπε ο Κλάουντιο Γιάνεζ στη φίλη του Κριστίνα Νούνες.

Η ιστορία δε του Εστεμπάν Ρόχας, ο οποίος έστειλε γραπτή πρόταση γάμου στην επί 25 χρόνια σύζυγό του, μέσω του πλαστικού σωλήνα με τον οποίο έπαιρναν προμήθειες έκανε το γύρο όλου του κόσμου. Τώρα, ήρθε η ώρα να κάνει πράξη την υπόσχεσή του…