Το όνομά του μάλλον δεν μας λέει πολλά: Darcey Crownshaw. Το «έργο» του ωστόσο, όλοι το έχουμε δει και πάνω από μια φορά, καθώς είναι ο Βρετανός που παρέχει… το χιόνι σε εταιρείες παραγωγής του Χόλιγουντ, για ταινίες στις οποίες το τοπίο χρειάζεται σεναριακά να ντυθεί στα λευκά.

Ο Crownshaw που ζει στο Gloucester προσφέρει το χιόνι σε ταινίες όπως αυτές του Harry Potter και του James Bond για τουλάχιστον τριάντα χρόνια.

Η εταιρεία του, Snowbusiness, παρέχει 200 διαφορετικά είδη χιονιού που φτιάχνονται από ποικίλα υλικά, ανάμεσά τους χαρτί και πλαστικό αλλά κι ένα «πυροτέχνημα» σε μέγεθος στυλό που πετάει χιόνι με τη μορφή σκόνης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται και κανονικό χιόνι, αληθινό. Εφόσον αποθηκευτεί σωστά μπορεί να διατηρηθεί για τρεις ημέρες, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η εταιρεία έχει πουλήσει προϊόντα της μέχρι και στη… Σιβηρία.

«Η αγαπημένη μου ταινία, από άποψη δουλειάς, ήταν το ‘Μετά την επόμενη μέρα’. Τα γυρίσματα γίνονταν στο Μόντρεαλ αλλά επειδή η θερμοκρασία ήταν -40 βαθμοί Κελσίου φτιάχναμε τεχνητό χιόνι σε κλειστούς χώρους», λέει ο «χιονοποιός».

«Πάντα όταν βλέπω μια ταινία με δικό μας χιόνι ψάχνω για λάθη ή ελαττώματα, ελέγχω αν οι νιφάδες φαίνονται σωστά», προσθέτει.

Η εταιρεία Snowbusiness είναι η μεγαλύτερη στην παραγωγή τεχνητού χιονιού στον κόσμο.


Δείτε το βίντεο…