Η συγκινητική στιγμή της επανένωσης οικογενειών μετά την τήρηση των απαραίτητων κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του κορονοϊού έφτασε στην Ιταλία, καθώς αρχίζουν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διασποράς της νόσου.

Πολύ συγκινητικές είναι οι εικόνες από τη συνάντηση μιας 5χρονης με τους παππούδες της στη Ρώμη, χθες, έπειτα από δύο μήνες που δεν είχαν ιδωθεί.

Η μικρή Cecilia υπό κανονικές συνθήκες θα συναντούσε τον παππού και τη γιαγιά της τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, κάτι που προφανώς δεν συνέβαινε όσο η πανδημία σάρωνε την Ιταλία αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς.

Η γιαγιά της είπε πως ένιωσε την καρδιά της να σταματά όταν είδε την εγγονή της να τρέχει προς το μέρος της και πως της φάνηκε ένας αιώνας από την τελευταία φορά που βρέθηκαν.

Στη «Φάση 2» που αρχίζει στην Ιταλία, προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία περίπου 4,5 εκατομμυρίων εργαζομένων, ενώ οι περιορισμοί στην κυκλοφορία χαλαρώνουν, επιτρέποντας στους συγγενείς να βρεθούν και πάλι.

Η χρήση μάσκας είναι ωστόσο υποχρεωτική.