Ακόμη ένα θάνατο μετράει η Κύπρος από τον Covid-19, ενώ οι κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι 29 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορoνοϊό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ πρόκειται για άνδρα 79 ετών με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου, στο Υπουργείο Υγείας της Κύπρουσ, καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκκης, τα 19 περιστατικά προέρχονται από εργαστηριακές εξετάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης επαφών και αφορούν μεταξύ άλλων ένα επαγγελματία υγείας και ένα ασθενή, ενώ οι δέκα άνθρωποι που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό προέρχονται από εργαστηριακές διαγνώσεις που εμπίπτουν στην στοχευμένη δειγματοληψία, η οποία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας.

Ανέφερε επίσης ότι τα 12 θετικά δείγματα αφορούν εργαζόμενους στον ίδιο χώρο. Είπε ακόμη ότι τρία πρόσωπα που είχαν διαγνωστεί θετικά στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Σερβία: 425 νέα κρούσματα στη Σερβία

Αυξάνονται δραματικά τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Σερβία. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 425 κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τη νόσο Covid-19 στους 4.054. Στην εντατική μονάδα βρίσκονται 138 ασθενείς. Πέντε ασθενείς κατέληξαν από εχθές το απόγευμα και έτσι οι θάνατοι λόγω κορονοϊού έφτασαν τους 85, ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην πόλη Νις, όπου μόνο σε ένα γηροκομείο νόσησαν οι 139 από τους 256 ηλικιωμένους οικότροφους. Με εντολή του γενικού εισαγγελέα της πόλης συνελήφθη ο διευθυντής του γηροκομείου διότι δεν έλαβε τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς της νόσου.

Για το αδίκημα αυτό προβλέπεται ποινή φυλάκισης από τρία έως δώδεκα έτη. Όπως αναφέρθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής, στο συγκεκριμένο γηροκομείο παρά τις απαγορεύσεις επιτρέπονταν οι επισκέψεις συγγενών ενώ οι οικότροφοι μπορούσαν να βγαίνουν έξω για περίπατο παρά την ρητή απαγόρευση εξόδου για όλους του ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Ρωσία: Περισσότεροι από 240 ασθενείς με κορονοϊό είναι διασωληνωμένοι

Περίπου 300 ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται σε συνθήκες ιατρικής παρακολούθησης εξ αποστάσεως και περισσότεροι από 240 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με θέμα την επιδημιολογική κατάσταση στη Ρωσία, υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας επισήμανε ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι ασθενείς αποσυνδέονται από τους αναπνευστήρες καθώς βελτιώνεται η κατάσταση τους.

Στα 8 εκατ. αναμένονται οι άνεργοι στη Ρωσία λόγω πανδημίας

Οι άνεργοι στην Ρωσία ενδέχεται να φθάσουν εξαιτίας του κορονοϊού από τα 2,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα στα 8 εκατομμύρια, δήλωσε ο πρέοδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αλεξέι Κουντρίν.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις για την κρίση αυτή που άρχισε τώρα στην Ρωσία, οι άνεργοι θα αυξηθούν για κάποια περίοδο από τα 2,5 στα 8 εκατομμύρια» δήλωσε ο Κουντρίν, διευκρινίζοντας ότι η περίοδος αυτή ενδέχεται να συνεχισθεί έως το τέλος του έτους.

Μετά το τέλος της πανδημίας, δήλωσε ο Κουντρίν «θα υπάρξει επανεκκίνηση, σταδιακή αύξηση της ζήτησης και θα ανακάμψει σταδιακά η καταναλωτική ζήτηση», προσθέτοντας ότι «θα αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των ανέργων και θα ανακάμψουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Στις 25 Μαρτίου ο πρόεδρος Πούτιν πρότεινε να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, στα 12.130 ρούβλια (150 ευρώ).