Το Διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο κλείνει από σήμερα τα μεσάνυχτα τους τερματικούς σταθμούς E και C και όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω των τερματικών D και F, δήλωσε ο υποδιευθυντής του αεροδρομίου Ντμίτρι Καϊγκαρόντοφ σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Από τα μεσάνυχτα της 20ης Μαρτίου κλείνουμε τους τερματικούς σταθμούς E και C για αφίξεις και αναχωρήσεις και όλες οι πτήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή μέσω αυτών των τερματικών σταθμών θα μεταφερθούν στους τερματικούς D και F», δήλωσε Καϊγκαρόντοφ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης από σήμερα τα μεσάνυχτα περιορίζονται οι πτήσεις από την Μόσχα προς το Ντουμπάι, οι οποίες θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω του τερματικού σταθμού F.

Παράλληλα από σήμερα τα μεσάνυχτα η Ρωσία περιορίζει τις αεροπορικές συνδέσεις της με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι πτήσεις με προορισμό το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη θα πραγματοποιούνται μέσω του τερματικού σταθμού F του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο.

Η Ρωσία έχει ήδη περιορίσει τις αεροπορικές της συνδέσεις λόγω κορονοϊού με την Κίνα, το Ιράν την Νότιο Κορέα το Ουζμπεκιστάν, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες.