Προβάδισμα στον αριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα απέναντι στο συνασπισμό της δεξιάς που ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση του Ιταλικού Ινστιτούτου “Piepoli” για λογαριασμό της τηλεόρασης “Vision Plus”.

Σύμφωνα με την 4η κατά σειρά δημοσκόπηση, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο αριστερός συνασπισμός θα εξασφάλιζε 50,5% των ψήφων, ενώ ο δεξιός 42%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  για το κάθε κόμμα ξεχωριστά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αντιπολίτευσης θα εξασφάλιζε 42,5% των ψήφων και το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα 37,5%. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του πρώην πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα και το νεοσύστατο Νέο Δημοκρατικό Πνεύμα του πρώην Πρόεδρου της χώρας Μπαμίρ Τόπι από 5% το καθένα και το υπερεθνικιστικό κόμμα Ερυθρόμαυρη Συμμαχία μόλις 2,5% τον ψήφων, που δεν του επιτρέπει να περάσει το κατώφλι της νέας βουλής, αφού το όριο για εκπροσώπηση είναι 5%.

Στην ερώτηση τι θεωρούν ως πιο μείζον θέμα, το 48% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι η ανεργία, ακολουθούν το υψηλό κόστος ζωής με 13,3% και η διαφθορά με 7%.