Πυρ άνοιξαν αυτονομιστές αντάρτες στην επαρχία Πατάνι στην Ταϋλάνδη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, ανάμεσά τους ένα αγόρι 7 και ένα κορίτσι 10 χρονών.

Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν σε σημείο όπου αγρότες πουλούσαν φρούτα και οι πέντε άνθρωποι τους οποίους βρήκαν οι σφαίρες είτε πέθαναν ακαριαία είτε άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, στην περιοχή Μουάνγκ στην ίδια επαρχία, βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό τραυμάτισε ένα στρατιώτη, δήλωσε ο ταγματάρχης Ναρούτσα Σουανλάπα.

Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο λεγόμενο «βαθύ νότο της Ταϊλάνδης», που συναποτελούν οι επαρχίες Ναρατιβάτ, Πατάνι και Γιάλα, από τον Ιανουάριο του 2004, όταν αυτονομιστές επιτέθηκαν σε οπλαποθήκη του στρατού, σκότωσαν 4 στρατιώτες και απέσπασαν 300 όπλα.

Οι αντάρτες συνήθως στοχεύουν τους εκπαιδευτικούς, τους δημόσιους λειτουργούς και τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ συχνά στόχοι γίνονται οι έμποροι και οι αγρότες.