Ο Σιχέμπ Εσεγάιερ, ένας από τους ισλαμιστές που κατηγορούνται για το σχεδιασμό επίθεσης σε τρένο στον Καναδά, δήλωσε σήμερα ότι αρνείται να δικαστεί σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα επειδή είναι αντίθετος προς το Κοράνι.

Κατά την εμφάνισή του ενώπιον της δικαστού Σούζαν Χίλτον, δήλωσε ότι δεν πρέπει να στηρίξει τις αποφάσεις της στον Ποινικό Κώδικα, διότι «δεν είναι ένα ιερό βιβλίο, είναι γραμμένο από ανθρώπους που δεν είναι τέλειοι, διότι μόνο ο Δημιουργός είναι τέλειος».

Ο Σιχέμπ Εσεγάιερ συνελήφθη τη Δευτέρα στο Μόντρεαλ, ενώ ο φερόμενος ως συνεργός του, Ραέντ Τζασέρ, συνελήφθη στο Τορόντο.

Ο τελευταίος εμφανίστηκε χτες ενώπιον δικαστηρίου του Τορόντο κατηγορούμενος για συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση και συνωμοσία για διάπραξη φόνου σε συνεργασία με μια τρομοκρατική οργάνωση.

Η αστυνομία είπε ότι οι δύο άνδρες λάμβαναν τις διαταγές τους από στοιχεία της Αλ Κάιντα στο Ιράν, μια κατηγορία που απορρίφθηκε αμέσως από την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τα καναδικά μέσα ενημέρωσης οι δύο άνδρες είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετούς μήνες και η αστυνομία αποφάσισε να επιταχύνει τη σύλληψή τους λόγω της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη την περασμένη εβδομάδα.