Αν και το «πρωτόκολλο» επιτάσσει το προφίλ του αμερικανού Προέδρου να είναι «ατσαλάκωτο», ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται να το διαψεύσει.

Ουκ ολίγες φορές ο πλανητάρχης έχει εμφανιστεί δημοσίως με τη σύζυγό του να ανταλάσσουν τρυφερά αγγίγματα και ματιές, παραπέμποντας σε ερωτευμένα ζευγάρια που είναι ακόμα στα… μέλια αν και η σχέση τους έχει συμπληρώσει ήδη 20 χρόνια.

H μεταξύ τους ιστορία αγάπης ξεκίνησε σαν ένα απλό φλερτ μέσα από τη δουλειά το καλοκαίρι του 1988, στα γραφεία της δικηγορικής φίρμας Sidley Austin στο Σικάγο, όταν η Μισέλ Ρόμπινσον δέχθηκε στο γραφείο της έναν 27χρονο δικηγόρο, που μόλις είχε προσληφθεί ως εποχικός συνεργάτης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν εκείνος που κίνησε τα νήματα αυτής της ιστορίας ζητώντάς της αρκετές φορές να βγουν ραντεβού, όμως η Μισέλ συνεχώς αρνιόταν.

Το «κάστρο» έπεσε περίπου δύο μήνες μετά τη στενή πολιορκία. Ακολούθησαν κι άλλα ραντεβού, η συγκατοίκηση και μετά ο γάμος τον Οκτώβριο του 1992.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς το φορτωμένο πρόγραμμα του Ομπάμα να απομακρύνει ίσως το ζευγάρι και παρά τις φήμες περί χωρισμού που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, οι ίδιοι δηλώνουν ακόμα αγαπημένοι.

Επικοινωνιακό τρικ ή πραγματικός έρωτας κανείς δε γνωρίζει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τρυφερές μεταξύ τους στιγμές δε σπανίζουν.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές…