Σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για τον ίδιο αλλά και την κυβέρνησή του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα απευθυνθεί απόψε στο λαό.

Ο Ολάντ θα παραχωρήσει μία 45λεπτη συνέντευξη στο κανάλι «France 2» η οποία θα ξεκινήσει στις 21.15 ώρα Ελλάδας.

Πρόκειται κατά πολλούς αναλυτές για ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα, καθώς σε λιγότερο από μία ώρα ο Σοσιαλιστής πολιτικός καλείται να ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των Γάλλων. Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας έχει υποστεί «ιστορική» πτώση.

Δέκα μήνες μετά την εκλογή του, ο Ολάντ περνάει στην ιστορία ως ο λιγότερο λαοφιλής πρόεδρος, σε σύγκριση με τους προκατόχους του.

Έντονη είναι η αναμονή των Γάλλων για τη σημερινή συνέντευξη. Περιμένουν από τον πρόεδρο να ανοίξει τα χαρτιά του. Να αποδείξει ότι ξέρει τι θέλει, πού βαδίζει και πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα. Να εξηγήσει πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει. Να πει την αλήθεια στους Γάλλους για την Ευρώπη και μέχρι πού μπορεί να υψώσει τη φωνή της η Γαλλία.

Αποτελεί γενική αίσθηση ότι ο Ολάντ δεν έχει κάτι καινούργιο να ανακοινώσει σήμερα. Αλλά εάν απλώς περιορισθεί σε μια απλή σύνοψη του έως τα τώρα έργου του, θα είναι «σαν να σπαθίζει το νερό» με κίνδυνο να υπάρξει και νέα πτώση της δημοτικότητάς του.