Την προθυμία του Ιράν να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με την ομάδα της Βιένης και με την ομάδα των 5+1 που είναι οι βασικοί συνομιλητές του για τα πυρηνικά επιβεβαίωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί, κατά τη διάρκειά συνάντησής του με τον Κινέζο ομόλογό του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν, ο Μοτακί ανέφερε πως διαπραγματεύσεις μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα «αν είναι δίκαιες και αν αναγνωριστεί το δικαίωμα του Ιράν στην πυρηνική ενέργεια για μη στρατιωτική χρήση».

Το Ιράν είχε παγώσει τον Ιούνιο κάθε επαφή για το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα με την ομάδα «5+1» (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Βρετανία, μαζί με τη Γερμανία) σε αντίποινα για την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας νέων κυρώσεων σε βάρος του.
 
Οι δηλώσεις του Μοτακί επιβεβαιώνουν αυτές του προέδρου Αχμαντινεζάντ, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε στον αμερικανικό Τύπο ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να συνομιλήσει με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.