Τις επιδιώξεις της στρατιωτικής επέμβασης της Γαλλίας στο Μάλι οριοθέτησε με δηλώσεις του από το Ντουμπάι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του έχει τρεις στόχους: «Να σταματήσει την τρομοκρατική επίθεση των ισλαμιστών, να εγγυηθεί την ασφάλεια του Μπαμακό, όπου ζουν χιλιάδες Γάλλοι, και να επιτρέψει στη χώρα να ανακτήσει την εδαφική της ακεραιότητα».

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η χώρα του θα «κάνει ότι είναι δυνατό για να απελευθερώσει τους ομήρους» στο Μάλι, και ότι η στρατιωτική επέμβαση ήταν «ο μόνος τρόπος για να παρεμποδιστεί η προέλαση των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων».

«Σκέπτομαι κάθε στιγμή τους ομήρους, αλλά θεώρησα ότι η επέμβαση ήταν η μόνη λύση. Θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουν να απελευθερωθούν. Εκείνοι που τους συνέλαβαν και τους κρατούν πρέπει να σκεφτούν. Υπάρχει ακόμα χρόνος να τους επιστρέψουν», σημείωσε ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Γαλλία «δεν προτίθεται να παραμείνει στο Μάλι», αλλά θα πρέπει να διασφαλίσει ότι κατά την αποχώρησή της θα υπάρχουν «νόμιμες αρχές, μια εκλογική διαδικασία και όχι πλέον τρομοκράτες».