Για τη μητέρα του Ελίζαμπεθ Μέρντοχ και την επιρροή που είχε στη ζωή του μίλησε στον επικήδειο ο γιος της, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, στον κατάμεστο καθεδρικό ναό της Μελβούρνης.
Ο Μέρντοχ θυμήθηκε πως η μητέρα του επέμεινε ιδιαίτερα στην πειθαρχία των παιδιών της. «Για την μητέρα μου η αγάπη δεν ήταν μόνο τρυφερή. Ήταν δυναμική αλλά και πάντα εκεί. Θυμάμαι ακόμα τη σφαλιάρα που μου έριξε όταν τράβηξα την κοτσίδα της αδελφής μου…» είπε.
Πάνω από 1.200 άτομα, συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, επιστήμονες κ.α. συνόδεψαν την Μέρντοχ στην τελευταία της κατοικία. Η Ελίζαμπεθ Μέρντοχ, η 103χρονη μητέρα του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, χήρα του ιδρυτή ενός μεγάλου ομίλου εφημερίδων στην Αυστραλία και μία από τις σημαντικότερες μορφές στον φιλανθρωπικό κόσμο της χώρας, πέθανε πριν δυο εβδομάδες στο σπίτι της, έξω από τη Μελβούρνη.
«Να είσαι πάντα αισιόδοξος και να σκέφτεσαι τους άλλους πριν από τον εαυτό σου», ήταν το μότο της ζωής της έτσι όπως το περιέγραψε σε συνέντευξη με την ευκαιρία των 100ών γενεθλίων της. Εκείνη βέβαια, έχοντας σύζυγο και γιο με αμύθητη περιουσία, είχε τη δυνατότητα να το κάνει και γι’ αυτό έως το τέλος επιδιδόταν σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.
Η Ελίζαμπεθ Τζόι Γκριν γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1909 και παντρεύτηκε τον Κιθ Μέρντοχ το 1928, όταν εκείνη ήταν 19 ετών και εκείνος 42, ήδη πλούσιος, διάσημος και ιδιοκτήτης πολλών εφημερίδων της Αυστραλίας. Ως γαμήλιο δώρο, της χάρισε μια εντυπωσιακή έπαυλη έξω από τη Μελβούρνη την οποία ονόμασαν Κρούντεν Φαρμ και έγινε το σπίτι γενεών και γενεών Μέρντοχ.
Εκεί πέρασε τη ζωή της ασχολούμενη με την οικογένειά της και με τον κήπο της, κυρίως τις τριανταφυλλιές γι’ αυτό και το συγκεκριμένα λουλούδια κυριάρχησαν στην κηδεία της.
Γέννησε τέσσερα παιδιά: την Έλεν, τον Ρούπερτ, την Αν και την Τζάνετ και τα μεγάλωσε, με «πειθαρχία γεμάτη αγάπη» ώστε να μην επηρεαστούν από τα υλικά αγαθά, ιδιαίτερα ο πεισματάρης Ρούπερτ.
Η ίδια ήταν λιτοδίαιτη και τα εκατομμύρια που κληρονόμησε από τον άνδρα της τα μοίρασε σε εκατοντάδες φιλανθρωπικούς σκοπούς – σε συλλόγους κωφών παιδιών, επιληπτικών, διανοητικά καθυστερημένων, χρηστών ναρκωτικών ουσιών, φυλακισμένους και ιδρύματα της Μελβούρνης.