Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες σε συγκέντρωση μελών της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας των Χαζάρων στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα είκοσι δύο τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

Το δίκτυο TOLO News, το οποίο είχε στείλει ένα συνεργείο στην περιοχή για να καλύψει σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση, μετέδωσε ότι ακούστηκαν τουλάχιστον 10 εκρήξεις.

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας του Αφγανιστάν Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, βρίσκονταν στην τελετή μνήμης για την επέτειο από τον θάνατο ενός ηγέτη τους.

Μετά τις εκρήξεις οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

Η τελετή μνήμης ήταν για την επέτειο από τον θάνατο του Αμπντούλ Αλί Μαζάρι, ενός ηγέτη των Χαζάρων ο οποίος πέθανε το 1995 έχοντας συλληφθεί όμηρος από τους Ταλιμπάν.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη ενώ πολλοί άλλοι έχουν περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.