Μηνύματα προς το εσωτερικό του ΣΥΝ αλλά και προς το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλέκου Αλαβάνου, εξέπεμψε χθες το βράδυ της από το βήμα του  έκτο συνέδριο του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπέδειξε την ανάγκη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΝ ώστε να μετατραπεί σε μια συνεκτική, αξιόμαχη δύναμη με εσωτερικό πλουραλισμό ιδεών και ενιαία λειτουργία και έκφραση προαναγγέλλοντας παράλληλα την ανάληψη πρωτοβουλίας για την οικοδόμηση μίας νέας στερεής πολιτικής συμφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία δεν θα έχουν θέση σχέδια ρήξεων και διασπάσεων.

Εν τω μεταξύ με τοποθετήσεις στελεχών για το μέλλον του ΣΥΝ  συνεχίζεται οι εργασίες του κρίσιμου έκτακτου συνεδρίου του κόμματος. Κόκκινη γραμμή για την ανανεωτική πτέρυγα χαρακτήρισε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από το βήμα του 6ου έκτακτου συνεδρίου την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη εκτίμηση ότι  ο ΣΥΝ βρίσκεται σε οριακό σημείο και χρειάζεται επανίδρυση του κόμματος σε νέες λειτουργικές βάσεις προκειμένου να γίνει πιο ριζοσπαστικό πιο ανατρεπτικό και πιο κινηματικό εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζανης. Τόνισε ακόμη ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά αυτή  τη  περίοδο θα ήταν η απόλυτη καταστροφή για το χώρο της αριστεράς

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή νέου προέδρου και των νέων μελών της Κεντρικής πολιτικής επιτροπής.