Δεκαοχτώ γυναίκες και παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια θρησκευτικής ινδουιστικής γιορτής στην ανατολική Ινδία, όταν ποδοπατήθηκαν μετά την κατάρρευση γέφυρας φτιαγμένης από μπαμπού και σχοινιά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Πάτνα, στο φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στις όχθες του ποταμού Γάγγη με την ευκαιρία της γιορτής αφιερωμένης στο ηλιοβασίλεμα, που τελείται με προσευχές.

Δέκα γυναίκες και οκτώ παιδιά έχασαν τη ζωή τους και ακόμη δέκα τραυματίστηκαν. Ωστόσο αρκετοί πιστοί φέρονται ως αγνοούμενοι και ο οριστικός θλιβερός απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, διευκρίνισε ο διοικητής της αστυνομίας της Πάτνα Τζαγιάντ Καντ.

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα που ακολούθησε την κατάρρευση της γέφυρας, η οποία προκάλεσε επίσης διακοπή του ρεύματος στην περιοχή, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τις επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της τοπικής κυβέρνησης Αμίρ Σουμπανί είπε ότι ο Νιτίς Κουμάρ επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας.

Παρά τα όσα διαδραματίστηκαν τη νύχτα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε εκ νέου στον τόπο αυτό πριν από την ανατολή του ήλιου για να προσευχηθεί, να προσφέρει φρούτα στις θεότητες, να ανάψει κεριά και να κολυμπήσει στα ιερά, όπως πιστεύει, νερά του Γάγγη.