Περισσότερα από 230.000 πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται θεωρητικά ως αιωνόβιοι στο ιαπωνικό ληξιαρχείο, είναι άφαντα και σχεδόν χίλια εξ αυτών πρέπει να είναι σήμερα άνω των 150 ετών, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Επίσημα στην Ιαπωνία υπάρχουν περίπου 40.000 αιωνόβιοι, οι οποίοι καταμετρώνται βάσει τακτικών απογραφών που διεξάγονται στο σύνολο του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την έρευνα τα ονόματα 234.354 προσώπων εμφανίζονται στα δημοτικά μητρώα, αλλά όχι και στις εθνικές δημογραφικές και κοινωνικές στατιστικές.

Μεταξύ των άφαντων αιωνόβιων που παρέμεναν στα τοπικά μητρώα, υπάρχουν πολίτες νεκροί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ή αμέσως μετά, των οποίων ο θάνατος δεν ανακοινώθηκε.

Άλλοι μετακόμισαν χωρίς να ενημερώσουν για την αναχώρησή τους τη δημαρχία και μετά πέθαναν αλλού χωρίς να έχει ενημερωθεί η πόλη της καταγωγής τους.

Στον κατάλογο που σχηματίσθηκε, 77.118 πρόσωπα είχαν θεωρητική ηλικία άνω των 120 ετών και 884 άνω των 150 ετών.

Βάση των αποτελεσμάτων η κυβέρνηση έδωσε εντολή στους δήμους να διαγράψουν τα ονόματα των «αιωνόβιων» άνω των 120 ετών, εφόσον δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η ύπαρξή τους.