Ο εικονιζόμενος ζάπλουτος άνδρας που ισχυρίζεται πως εκείνος εξασφάλισε την εκλογή του George W. Bush κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει πως ο Mitt Romney θα είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο David Siegel, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Westgate resorts, έστειλε ένα email στους εργαζόμενους της εταιρείας του, τονίζοντας πως η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να «απειλήσει τις δουλειές τους».

«Εάν επιβληθούν νέοι φόροι, σε εμένα ή την εταιρεία μου, όπως σχεδιάζει ο τωρινός πρόεδρος, δεν θα έχω άλλη επιλογή παρά να μειώσω το μέγεθος αυτής της εταιρείας», αναφέρει στο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Σε επικοινωνία με δημοσιογράφους ο Siegel επιβεβαίωσε την αποστολή του μηνύματος και τόνισε πως «αναφέρει αλήθειες και δίνει στους εργαζόμενους κάτι να σκεφτούν όταν θα βρίσκονται πάνω από την κάλπη».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Siegel «παρεμβαίνει» σε κρίσιμα πολιτικά γεγονότα. Υποστηρίζει άλλωστε πως ο ίδιος είναι «προσωπικά υπεύθυνος» για την εκλογή του for George W. Bush το 2000, αναγνωρίζοντας πως οι τακτικές του ίσως δεν ήταν απαραίτητα νόμιμες.

Ο Siegel δεν είναι ο πρώτος CEO που επιχειρεί να περάσει τις πολιτικές του προτιμήσεις στους εργαζόμενούς του: ήδη ο Bob Murray της Μurray Energy πίεσε τους υπαλλήλους του να χρηματοδοτήσουν την καμπάνια του Ρόμνεϊ αλλά και να συμμετάσχουν σε εκδήλωση στην οποία θα μιλούσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων. Για να τους δώσει «κίνητρο» του υποσχέθηκε κανονικό ημερομίσθιο αλλά και τους απείλησε με απόλυση, εάν δεν παρευρίσκονταν.