Ο συριακός στρατός διεξάγει σήμερα μεγάλη επίθεση σε προάστια στο δυτικό τμήμα της Δαμασκού, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση και αντικαθεστωτικούς, την ώρα που οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή διαπιστώνουν μια ασυνήθιστη στρατιωτική ανάπτυξη στην περιοχή αυτή.

Τα προάστια Κουντσάγια και αλ Χάμα, δύο προπύργια των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ, απαρτίζεται από λιποτάκτες και αμάχους που πήραν τα όπλα), «βομβαρδίστηκαν από άρματα μάχης των τακτικών δυνάμεων, οι οποίες προβαίνουν εξάλλου σε συλλήψεις και σε έρευνες στα περίχωρα», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με ακτιβίστρια στη Δαμασκό, η οποία κατονομάστηκε ως Αλέξια, ο στρατός έχει επιτεθεί ξανά στα προάστια Κουντσάγια και αλ Χάμα «αλλά όχι με τέτοια σφοδρότητα».

Η ίδια διευκρίνισε ότι έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε όλες τις εισόδους και τις εξόδους των δύο προαστίων. «Οι άνθρωποι αποκλείστηκαν στο εσωτερικό και οι δυνάμεις του καθεστώτος εμπόδισαν πολλές οικογένειες να εγκαταλείψουν τα προάστια», πρόσθεσε.

Στο γειτονικό προάστιο Ντούμαρ, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και κάτοικοι γνωστοποίησαν την παρουσία τουλάχιστον τριών αρμάτων μάχης και επτά στρατιωτικών φορτηγών, όπως και πολλών στρατιωτών στους δρόμους. Πολλά αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς την πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων πολλά οχήματα γονέων που μετέφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο, απωθήθηκαν στα οδοφράγματα του στρατού.

Τουλάχιστον τέσσερις έξοδοι πρόσβασης στην πρωτεύουσα από την Ντούμαρ έχουν αποκλειστεί, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.