«Disgusting Food Museum» το λένε για να μην αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τα ιδιαίτερα εκθέματα που φιλοξενεί.
Το μουσείο άνοιξε τις πύλες του σχετικά πρόσφατα και στις συλλογές του διαθέτει για την ώρα 82 απαίσια φαγητά από όλο τον κόσμο. Και μιλάμε για πραγματικά πιάτα που σερβίρονται σε διάφορες γωνιές της οικουμένης.
Μεταξύ αυτών και πικάντικα κεφάλια λαγών, σαλάτα από μέδουσα, ακόμα και κρασί από… τρωκτικά.
Για να περιληφθεί ένα έκθεμα στην εξαλλοσύνη του Μάλμε πρέπει να είναι αηδιαστικό σε όρους γεύσης, οσμής, υφής ή ακόμα και τρόπο παραγωγής. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει κιόλας ό,τι τραβά η καρδιά του, καθώς τα εδέσματα ετοιμάζονται καθημερινά.
Ο λόγος για την ύπαρξή του, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Andreas Ahrens, είναι για να ευαισθητοποιήσει το κοινό αναφορικά με το τι βάζει στο σώμα του: «Πρέπει να στραφούμε σε φαγητά που είναι πιο βιώσιμα, όπως τα έντομα και το εργαστηριακά παραγόμενο κρέας»…