Σε είκοσι χρόνια κάθειρξη καταδικάσθηκαν οι πρώην διοικητές της Α΄ Στρατιάς, με την κατηγορία της απόπειρας επιβολής στρατιωτικού πραξικοπήματος, για τη γνωστή υπόθεση «Βαριοπούλα», στην οποία δικάζονταν συνολικά 365 άτομα, εκ των οποίων οι 14 είναι εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και οι 66 απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί.

Οι πρώην διοικητές της Α’ Στρατιάς είναι οι: στρατηγός ε.α. Τσετίν Ντογάν και στρατηγός ε.α. Εργκίν Σαϊγκούν, του ΓΕΝ ναύαρχος ε.α. Οζντέν Ορνέκ και του ΓΕΑ πτέραρχος ε.α Ιμπραχίμ Φιρτίνα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το σχέδιο καταρτίστηκε από χούντα υπό την ηγεσία του πρώην διοικητή της Α΄ Στρατιάς στρατηγού ε.α Τσετίν Ντογάν, το οποίο προέβλεπε την τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας σε δύο μεγάλα τεμένη στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την πρόκληση συνθηκών χάους και τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης να κηρύξει στρατιωτικό νόμο, καθώς και την πρόκληση πτώσης τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από ελληνικό στο Αιγαίο.

Η δίκη ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2010 και στις 29 Μαρτίου 2012 ο εισαγγελέας ζήτησε για τους κατηγορούμενους ποινές φυλάκισης 15-20 ετών με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης.