Ο λίβυος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Αλι Σουλεϊμάν Αουτζάλι δήλωσε σήμερα ότι η Λιβύη έχει πάντα ανάγκη τους Αμερικανούς, καταδικάζοντας έντονα τη βία που στοίχισε χθες τη ζωή σε τέσσερις Αμερικανούς, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Η κυβέρνησή του «θα κάνει κάθε τι δυνατό για να βρει τους υπευθύνους για την θανάσιμη επίθεση» πρόσθεσε ο ίδιος σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Ο Αλι Σουλεϊμάν Αουτζάλι συμπλήρωσε: «Ο αμερικανικός λαός μας βοήθησε κατά τον πόλεμο και την επανάσταση, εμείς χρειαζόμαστε αυτήν τη βοήθεια όπως κατά τον πόλεμο και κατά την ειρήνη (…) Η λιβυκή κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των ΗΠΑ κατά των τρομοκρατικών ενεργειών» διαβεβαιώνοντας ότι οι Λίβυοι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν τέτοιες ενέργειες.

Παράλληλα, το Πακιστάν, η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό μουσουλμανική χώρα στον κόσμο, καταδίκασε σήμερα έντονα την «αποτρόπαιη» μετάδοση αποσπασμάτων από μια αντιισλαμική ταινία, όπως και τη βίαιη αντίδραση που προκάλεσε αυτή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των τεσσάρων Αμερικανών στη Λιβύη.

«Η κυβέρνηση του Πακιστάν καταδικάζει απερίφραστα τη μετάδοση ενός δυσφημιστικού βίντεο στις ΗΠΑ, το οποίο δυσφημεί την ευσεβή και ευλαβή εικόνα του προφήτη Μωάμεθ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πακιστανικές αρχές και προσθέτουν: «Η πακιστανική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα το φόνο του Αμερικανού πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς και μελών του προσωπικού του στο προξενείο της Βεγγάζης».