Τα συλλυπητήριά του στις ΗΠΑ για το θάνατο του Αμερικανού πρεσβευτή και τριών υπαλλήλων του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, στη Λιβύη εξέφρασε σήμερα το Ισραήλ.

«Είδαμε ξανά την τρομοκρατία να χτυπάει, με τον τραγικό φόνο του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη και τριών υπαλλήλων του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη. Ο λαός του Ισραήλ στέκεται στο πλευρό του αμερικανικού λαού στον πόνο του», δηλώνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επίσημη ανακοίνωσή του.

Σε επιστολή συλλυπητηρίων που απευθύνει στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες υπογραμμίζει ότι «υπερασπιζόμενοι τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην Αμερική, ο πρεσβευτής (Στίβενς και η ομάδα του τίμησαν το καθήκον τους μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ακόμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Γιγκάλ Παλμόρ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στο Ισραήλ και τον σκηνοθέτη της ταινίας και χαρακτήρισε το έργο του προϊόν «μισαλλοδοξίας που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή». «Δεν το έκανε για μας, ούτε σε συντονισμό μαζί μας ούτε μέσω οποιουδήποτε καναλιού που συνδέεται με τους ισραηλινούς θεσμούς. Είναι ένας ελεύθερος σκοπευτής, εκπροσωπεί μόνον τον εαυτό του», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων» είναι ο 54χρονος Αμερικανοϊσραηλινός από την Καλιφόρνια, ο Σαμ Μπάσιλ, ο οποίος περιγράφει το Ισλάμ ως «καρκίνο» και ως θρησκεία του μίσους, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».