Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν , προκειμένου να καταθέσει σχετικά με υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται το δίκτυο ξενοδοχείων πολυτελείας Relais & Chateaux.

Ο ντε Βιλπέν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις του με έναν άνδρα που είναι ύποπτος για οικονομική απάτη, όπως επιβεβαίωσε η γαλλική αστυνομία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ».

Ο στενός φίλος του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού, Ρεζίς Μπουλό, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Relais & Chateaux ως το 2006, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 1,6 εκατ. ευρώ, υποχρεώνοντας τους προμηθευτές να φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους.

Οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας φέρεται ότι άκουσαν τον Βιλπέν να λέει στον Μπουλό σε μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική τους συνομιλία ότι άσκησε πιέσεις στη νέα διοίκηση του Relais & Chateaux το 2010 να συγκαλύψει την υπόθεση. Η φερόμενη μεσολάβησή του προκάλεσε υποψίες ότι ο ντε Βιλπέν μπορεί να επωφελήθηκε με κάποιον τρόπο από την πιθανολογούμενη υπεξαίρεση.

Ο ίδιος, ωστόσο, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ενοχή, ενώ ο Μπουλό έχει δηλώσει επίσης ότι ο Βιλπέν δεν επωφελήθηκε από υπεξαιρέσεις.