Αν η τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει σίγουρα στα… συνέδρια. Όχι στα συνέδρια ιατρικής, οικονομίας και πολιτικών επιστημών, αλλά σε εκείνα που συγκεντρώνουν ανθρώπους με κάπως ασυνήθιστα ενδιαφέροντα. Καλωσήρθατε στα πιο παράξενα συνέδρια του κόσμου!

Mer-Con – Το συνέδριο των γοργονών
Γοργόνες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν πέρυσι για να ανταλλάξουν απόψεις για την περιποίηση μαλλιών και… λεπιών και να αναζητήσουν απάνητηση στο φλέγον ερώτημα «ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;». Το παράδοξο είναι ότι το συνέδριο έγινε στο Λας Βέγκας, λίγο μακριά από το φυσικό περιβάλλον των γοργονών. Οι συμμετέχουσες αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν με το νερό της πισίνας. Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 800! Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε το κοστούμι της Ντάριλ Χάνα για την ταινία «Η Γοργόνα».

Antrocon – To συνέδριο των ανθρώπων που φορούν στολή καρτούν
Σε αυτό το συνέδριο παίρνουν μέρος άνθρωποι που (στον ελεύθερό τους χρόνο, ελπίζουμε) φορούν στολές ηρώων από καρτούν και δη ζώων. Η θεματολογία του συνεδρίου έχει να κάνει με – τι άλλο; – τα καρτούν και τα role playing games. Το συνέδριο παραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1997, στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, και κάθε χρόνο οι συμμετοχές πολλαπλασιάζονται. Το 2011, 4.000 «γούνινα ζώα που έχουν μέσα άνθρωπο» πήραν μέρος στο συνέδριο, το οποίο αποτελεί σπουδαία πηγή εσόδων για την πόλη του Πίτσμπουργκ. Όχι, παίζουμε!

Συνδιάσκεψη τουαλέτας
Από όλα τα τρελά συνέδρια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό είναι το λιγότερο τρελό, καθώς ο πραγματικός σκοπός του είναι η αναζήτηση τρόπων βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής των ανθρώπων. Πέρα από αυτό, όμως, οι συμμετέχοντες μπορούν να θαυμάσουν μια πλήρη έκθεση με όλα τα νέα και εξελιγμένα είδη τουαλέτας, όπως η χρυσή λεκάνη, η λεκάνη που σας κάνει μασάζ, η θερμαινόμενη λεκάνη κλπ.

Συνέδριο «Ζίνα – απόλυτη πολεμιστής»
Η τηλεοπτική σειρά που τόσες φορές έχουμε απολαύσει και από τα ελληνικά κανάλια, έχει τελειώσει από το 2001, αλλά η απόλυτη πολεμίστρια… το πολεμάει ακόμη. Το συνέδριο που συγκεντρώνει τους λάτρεις της ηρωίδας εξακολουθεί να συγκινεί και να συναρπάζει. Οι διοργανωτές του δεν συμμερίζονταν τον ίδιο ενθουσιασμό και πέρυσι ανακοίνωσαν ότι θα το σταματούσαν. Οι θαυμαστές και θαυμάστριες, όμως, είχαν άλλη άποψη, την οποία εξέφρασαν μάλλον με σπαθιά και ξόρκια, καθώς έπεισαν τους διοργανωτές να κάνουν άλλο ένα «Συνέδριο Ζίνα», τον Ιανουάριο του 2013.

The Reel Awards and Celebrity Impersonators Convention – σωσίες όλου του κόσμου ενωθείτε
Οι σωσίες των διασημοτήτων έχουν το δικό τους φεστιβάλ, που γίνεται κάθε χρόνο στο Χόλιγουντ. Χιλιάδες άνθρωποι σπεύδουν, διαφημίζοντας την ομοιότητά τους με κάποιον διάσημο. Εννοείται ότι το highlight του φεστιβάλ είναι ο διαγωνισμός για τον καλύτερο σωσία.