Προτίμηση προς την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, έδειξαν οι Τούρκοι ταξιδιώτες, την περίοδο του Μπαϊραμιού, που έληξε σήμερα.

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας εκτιμά ότι τις μέρες αυτές ταξίδεψαν 500.000 άτομα, που ξόδεψαν 250 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Μπασαράν Ουλούσοϊ είπε ότι οι κρατήσεις γι’ αυτή την εορτή είχαν γίνει, ήδη, από τον περασμένο Ιανουάριο και διευκρίνισε ότι 100.000 άτομα επέλεξαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Οι τιμές των ξενοδοχείων στις χώρες που επέλεξαν οι Τούρκοι ταξιδιώτες, είναι κατά ένα τέταρτο χαμηλότερες από τις τιμές των ξενοδοχείων στην Τουρκία. «Γι’ αυτό και ο κόσμος επέλεξε να κάνει διακοπές φθηνότερα», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας.

Η Ελλάδα επωφελήθηκε ιδιαίτερα από αυτή την επιλογή των Τούρκων καταναλωτών, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Καβάλα, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Αθήνα.

Μεταξύ των προορισμών που ήταν υψηλά στις προτιμήσεις τους περιλαμβανόταν το Ντουμπρόβνικ, ο Λίβανος, η Τυνησία, η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Βιέννη, τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και το Μιλάνο.