Από τις Βρυξέλλες θα αποσταλεί σύντομα πρόσκληση στους πρωθυπουργούς της Σερβίας και του Κοσόβου για συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στο Κόσοβο, Σάμουελ Ζμπόγκαρ.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα προσκληθούν σύντομα για διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, τόνισε ο κ. Ζμπόγκαρ προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί το συντομότερο δυνατό ο διάλογος των δύο πλευρών.

Ερωτηθείς πότε οι συνομιλίες θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, ο κ. Ζμπόγκαρ απάντησε ότι υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν διαφορετική προσέγγιση και διαβουλεύσεις σε ανώτερο επίπεδο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TV Klan του Κοσόβου.

Εν τω μεταξύ ο Μάρκο Τζούριτς, σύμβουλος του προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, δήλωσε ότι «όταν εξασφαλιστούν συγκεκριμένες συνθήκες, ο κ. Νίκολιτς θα είναι έτοιμος να συζητήσει με την πρόεδρο των Αλβανών του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα ικανοποιεί τα συμφέροντά μας, αλλά και τα ελάχιστα συμφέροντα όλων των υπολοίπων».