Αποτυπώνουν μία δραματική περίοδο της βρετανικής ιστορίας από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έως τη χρονιά της στέψης της Βασίλισσας. Οι εντυπωσιακές αυτές φωτογραφίες θα είχαν χαθεί για πάντα αν δεν υπήρχε ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης μέσω του οποίου ψηφιοποιήθηκαν και είναι για πρώτη φορά διαθέσιμες δωρεάν στο διαδίκτυο.

Περισσότερες από 15.000 φωτογραφίες- πολλές είναι τόσο παλιές κι εύθραυστες που σώζονται την τελευταία στιγμή- «ανέβηκαν» στην ιστοσελίδα «Britain from Above» που βρίσκεται από σήμερα στον αέρα.

Είναι το πρώτο «πακέτο» από συνολικά 95.000 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μεταξύ του 1919 και του 1953 και οι οποίες αναμένεται να ανέβουν online μέσα στην επόμενη διετία, αποτυπώνοντας τις αλλαγές στη σύγχρονη Βρετανία.

Πολλές από τις φωτογραφίες τραβήχτηκαν με τη βοήθεια πρώην πιλότων πολεμικών αεροσκαφών που πετούσαν σε πολύ χαμηλά ύψη.

Στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται σπάνιες φωτογραφίες από τα πιο ιστορικά μέρη της Βρετανίας.

Η ιστοσελίδα καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του περιεχομένου φωτογραφιών που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί τι απεικονίζουν. Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν πληροφορίες, να ανεβάσουν προσωπικές αναμνήσεις, να κατεβάσουν εικόνες και να φτιάξουν τα δικά τους άλμπουμ.

Δείτε τις φωτογραφίες