«Ο πατέρας μου ήταν 57 χρονών όταν το 2004 ερωτεύτηκε τη γυναίκα που είναι σήμερα η δεύτερη σύζυγός του», αναφέρει η 41χρονη σήμερα Shona που περιγράφει την ιστορία της στη Daily Mail.

«Και λέω ‘γυναίκα’ γιατί αφελώς έτσι νόμιζα», συνεχίζει. «Μια χωρισμένη ή μία χήρα με την οποία θα μπορούσε να μοιραστεί το χρόνο του μετά τη συνταξιοδότησή του και η οποία θα μπορούσε να μεγαλώσει τον ‘κύκλο’ του που περιλάμβανε εμένα, τη μόνη του κόρη, και τα τρία εγγόνια του.

«‘Πώς είναι;’ τον ρώτησα. Ήμουν τότε 33 ετών, είχα τη δική μου οικογένεια και ήμουν ενθουσιασμένη που βρήκε μία παρέα που τον έκανε τόσο χαρούμενο. ‘Λοιπόν’, μου απάντησε, ‘ακόμα σπουδάζει. Αλλά έχει ό,τι ψάχνω σε μία γυναίκα. Είναι σέξι, πανέμορφη και με φροντίζει. Κάνουμε σεξ τρεις φορές την ημέρα’!

Έμεινα αποσβολωμένη. Ήταν ο μπαμπάς μου που μιλούσε για ένα 19χρονο κορίτσι, που γεννήθηκε όταν εγώ ήμουν ήδη 14 χρονών! Η διαφορά ηλικίας ανάμεσά τους ήταν μεγαλύτερη από τη δική μου ηλικία: 38 ολόκληρα χρόνια! Με λίγα λόγια, ο μπαμπάς μου τον οποίο είχα πάντα πολύ ψηλά είχε μετατραπεί σε… Woody Allen. Όταν άκουσα πως η Tamara Ecclestone, κόρη του επικεφαλής της F1 Bernie Ecclestone «σαμποτάρει» το γάμο του με μία γυναίκα 46 χρόνια μικρότερή του ένιωσα να συμπάσχω. Ξέρω πως είναι να έχεις έναν πατέρα που είναι ερωτευμένος με μία γυναίκα τόσο μικρή που θα μπορούσε να είναι κόρη του. Κι ενώ θεωρώ πως είμαι γενικά δεκτική και ανοιχτόμυαλη, η αμηχανία που ένιωθα κατέστρεψε τη σχέση μου μαζί του».

Η Shona περιγράφει πώς ήταν η σχέση με τον πατέρα της όταν ήταν μικρή. Η μητέρα της ήταν πιο απόμακρη και αυστηρή, έτσι ο μπαμπάς της ήταν πιο χαλαρός. «Μαζί του ήπια το πρώτο μου ποτό όταν ήμουν έφηβη. Όταν πειραματιζόμουν με το τσιγάρο αντί να μου κάνει κήρυγμα μου έμαθε να φτιάχνω δαχτυλίδια με τον καπνό. Ήταν σίγουρα ένας αντισυμβατικός πατέρας, που μοιραζόταν μαζί μου ιστορίες με τις παλιές φιλενάδες του και με παρέτρεπε να το διακινδυνεύω και να τραβώ μπροστά στη ζωή. Αλλά ταυτόχρονα με έκανε πάντα να νιώθω πολύ ασφαλής. Ποτέ δεν αμφισβήτησα την αγάπη του για μένα και ποτέ δεν αμφισβήτησα πως θα είναι πάντα δίπλα μου».

«Πριν μου καταλογίσετε πως είμαι επικριτική ή ζηλεύω, να πω πως αρχικά ήμουν έτοιμη να διώξω τη δυσπιστία. Ίσως είχε γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του», συνεχίζει η Shona. «Πάντα τραβούσε την προσοχή νεότερων γυναικών  που τον έβλεπαν σαν κελεπούρι. Αφότου τον άφησε η μητέρα μου, είχε για αρκετά χρόνια σχέση με μία γυναίκα στα σαράντα και όταν μου έστειλε τη φωτογραφία της 19χρονης Sufan κατάλαβα την έλξη που ένιωθε. Ήταν πανέμορφη και μπορούσα να καταλάβω πως ο μπαμπάς μου ζούσε καλά μαζί της στα νησιά Φίτζι. Όταν ήρθε το προσκλητήριο του γάμου ήμουν προετοιμασμένη να παραστώ. Μέχρι που μου είπε να μην πάρω μαζί μου τα παιδιά μου!‘ Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις’, μου είπε, ‘είναι πως δεν θα δείχνει ωραίο για μένα να είναι τα εγγόνια μου παρόντα στο γάμο μου’. Τότε συνειδητοποίησα πως το πρόβλημά μου δεν θα ήταν με τη νεαρή νύφη αλλά με τον πατέρα μου που είχε αρχίσει να φέρεται σαν ηλίθιος. Αν του έστελνα ένα mail και ξεχνούσα στο τέλος να ρωτήσω τι κάνει η Sufan με κατηγορούσε πως την υπονομεύω.

Στο γάμο αποφάσισα να μην πάω. Μα πώς μπορούσε να μην θέλει τα εγγόνια του, αναρωτιόμουν. Δεν έκρυβε πως μέσω της Sufan επιχειρούσε ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο δεν περιλάμβανε μία ενήλικη κόρη και τρία εγγόνια που λειτουργούσαν ως υπενθύμιση της ηλικίας του. Δεν μπορούσα να του συγχωρέσω που απαρνιόταν την προηγούμενη ζωή του και εκείνος δεν μπορούσε να μου συγχωρέσει που δεν ήμουν παρούσα στη γαμήλια τελετή. ‘Εγώ ήρθα στο γάμο σου’, μου είπε οργισμένος στο τηλέφωνο.

Στο ταξίδι του μέλιτος αποφάσισαν να επισκεφθούν τη Βρετανία. Τους πρότεινα να τους φιλοξενήσω αλλά επέλεξαν σαν μείνουν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο. Πήγα εκεί για να τη γνωρίσω σε ουδέτερο έδαφος. Καθόταν στην άκρη του κρεβατιού και έτρωγε πατατάκια και με κοιτούσε τόσο παράξενα όσο παράξενα ένιωθα κι εγώ. Αντίθετα ο πατέρας μου ήταν περιχαρής. ‘Δεν είναι πανέμορφη;’ Με ρώτησε. Έπρεπε να συμφωνήσω, ήταν. Αλλά μέσα μου ένιωσα κάτι που δεν μπορούσα να περιγράψω τότε. Ανεπάρκεια, ζήλια, ή τεράστια απογοήτευση; Όταν επέστρεψαν στα Φίτζι ένιωθα πως έπρεπε να του εξηγήσω πόσο πληγωμένη ένιωθα. Του είπα πως μου έλειπε, πως θα ήταν ωραίο όσο ήταν στη Βρετανία να τα λέγαμε λίγο μόνοι μας. ‘Είσαι τόσο εγωίστρια’, μου απάντησε, ‘γιατί προσπαθείς συνέχεια να αποκλείσεις τη Sufan από όλα;’. Τα πράγματα ήταν ήδη άσχημα αλλά το τελικό χτύπημα ήταν στα 60ά του γενέθλια το 2007. Αποφάσισα να ταξιδέψω στα Φίτζι μόνη μου για μία εβδομάδα, για να τα ξαναβρούμε. Αλλά προς απογοήτευσή μου δεν περάσαμε ούτε πέντε λεπτά μόνοι μας. Τον έβλεπα κάθε μέρα αλλά μόνο με τη Sufan μαζί. Σε κάθε γεύμα, σε κάθε βόλτα ήταν μαζί, Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: ή και οι δύο μαζί ή κανένας.

Έκλαιγα σε όλο το ταξίδι της επιστροφής, συνειδητοποιώντας πως είχα ουσιαστικά χάσει τον μπαμπά μου. Την ίδια ώρα εκείνος πίστευε πως το ταξίδι μου είχε πάει καλά!

Από εκείνο το σημείο και μετά τα mail που ανταλλάσσαμε έγιναν όλο και πιο σποραδικά, όλο και πιο ανούσια. Μέχρι πέρσι τα Χριστούγεννα που δεν απάντησε καν στις χριστουγεννιάτικες ευχές που του έστειλα.

Έτσι, επτά χρόνια μετά το γάμο δεν έχουμε πια καμία επαφή κι αυτό με στεναχωρεί πιο πολύ κι απ’ όσο μπορώ να παραδεχτώ.

Έμαθα μέσω μακρινών συγγενών πως έχω έναν αδελφό ενός έτους! Θα ήθελα πολύ να τον δω για να δω και τον μπαμπά μου να ασχολείται με πάνες και μπιμπερό στα 65 του χρόνια. Στο παρελθόν γελούσε με τέτοιες εικόνες, αλλά δεν νομίζω πως σήμερα θα το έβρισκε τόσο αστείο. Ελπίζω να νιώθει πως αξίζει όλο αυτό. Έχω ακούσει πως ζουν ευτυχισμένοι. Αλλά με πιο κόστος; Γιατί μια μέρα, όταν εκείνη θα είναι 41, όπως εγώ σήμερα, εκείνος θα είναι πάνω από 80. Και αναρωτιέμαι αν θα τον θεωρεί και τότε “κελεπούρι”».