Ανηλεώς βομβαρδίζουν από το πρωί την πόλη Ραστάν οι κυβερνητικές δυνάμεις με μέσο όρο μία οβίδα ανά λεπτό, που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άμαχοι.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας, στόχος της οποίας ήταν λεωφορείο που κατευθυνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που δεν διευκρινίζει αν το λεωφορείο ήταν στρατιωτικό ή όχι.

Στην πόλη, την οποία έχει περικυκλώσει ο στρατός, υπάρχει μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων στελεχών των ανταρτών που την προασπίζουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Η Ραστάν έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της και οι κυβερνητικές δυνάμεις μάταια επιχείρησαν επανειλημμένα να την ανακαταλάβουν. Στις 14 Μαΐου 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιχείρηση εφόδου που πραγματοποίησαν.

Στην επαρχία Ντεράα, προπύργιο του κινήματος της αμφισβήτησης στο νότο της χώρας, ένας άμαχος σκοτώθηκε στην Ιντλέμπ από πυρά. Στην ίδια περιοχή οι τακτικές δυνάμεις συνέλαβαν πολλούς νέους στην τοποθεσία Σέιχ Μεσκίν.

Στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας ένας ακόμη άμαχος σκοτώθηκε από πυρά των τακτικών δυνάμεων και στο Κουσέιρ, της κεντρικής επαρχίας Χομς, ένας ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε και τρίτο άμαχο. Χθες 26 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 άμαχοι και 12 στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια.

Οι μάχες έχουν γίνει ιδιαίτερα σφοδρές κοντά στη Δαμασκό, στο Χαλέπι και στην Ιντλέμπ τις τελευταίες ημέρες, παρά την παρουσία των σχεδόν 270 παρατηρητών του ΟΗΕ οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν επιτύχει την τήρηση της εκεχειρίας.