Στις πόλεις καταγωγής τους θα μεταφερθούν σήμερα ακόμα 13 Ρομά που απελάθηκαν από τη Γαλλία και επέστρεψαν στη Βουλγαρία. Είναι η δεύτερη ομάδα που απελαύνεται ενώ η πρώτη είχε φτάσει στη Βουλγαρία στις 20 του μήνα.

Μία γυναίκα δήλωσε ότι η στάση των γαλλικών αρχών ήταν πολύ καλή και ότι κατάλαβαν από δημοσιεύματα του Τύπου ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τη Γαλλία. Πρόσθεσε ότι ο λόγος για τον οποίο επαναπατρίστηκαν είναι ότι εργάζονταν παράνομα. Η γυναίκα τόνισε ότι Βούλγαροι υπήκοοι επιδίδονται σε κλοπές και πορνεία στη Γαλλία, αλλά σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν στην ομάδα των 13 Ρομά που επέστρεψαν συμπεριλαμβάνονται άτομα που έχουν παρανομήσει. Πρόσθεσε πως δεν ξέρει αν θα μπορέσει να βρει δουλειά στη Βουλγαρία και υπαινίχθηκε ότι ίσως επιχειρήσει να απασχοληθεί ξανά στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Nova TV ότι οι Βούλγαροι υπήκοοι πρέπει να τηρούν τους νόμους της χώρας στην οποία ζουν και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνολικά θα επιστρέψουν από τη Γαλλία 41 Βούλγαροι.