Ένοπλοι της Αλ Κάιντα ανατίναξαν σήμερα το πρωί, για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες, τον αγωγό φυσικού αερίου Yemen LNG στην επαρχία Σάμπουα στην ανατολική Υεμένη.

Μετά την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στο ύψος της τοποθεσίας Μάιφαα, 40 χλμ. από τον τερματικό σταθμό της Yemen LNG στην περιοχή Μπαλχάφ στον Κόλπο του Άντεν.

«Είναι η απάντηση της Αλ Κάιντα στις επιδρομές που πραγματοποιούνται εναντίον της», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, τη στιγμή που το εξτρεμιστικό δίκτυο πλήττεται από επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αντιμετωπίζει μεγάλη επιχείρηση του στρατού της Υεμένης ο οποίος θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο της πόλης Τζιντζιμπάρ και της παρακείμενης τοποθεσίας Τζαάρ στη νότια Υεμένη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πριν τη δολιοφθορά είχαν προηγηθεί ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε φρουρούς των εγκαταστάσεων της Yemen LNG και ενόπλων της Αλ Κάιντα.

Ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για θέματα τρομοκρατίας ταξίδεψε χθες στην Υεμένη, μετά και την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι ματαίωσε σχέδιο της υεμενίτικης πτέρυγας της Αλ Κάιντα Υεμένη για ανατίναξη αεροσκάφους.

Ο ίδιος αγωγός φυσικού αερίου είχε υποστεί δολιοφθορές στις 26 Απριλίου.