Προκειμένου να εξασφαλίσει τον ειρηνικό εορτασμό της αυριανής ημέρας της Πρωτομαγιάς η Διεύθυνση Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης έχει κινητοποιήσει 20.000 αστυνομικούς.

Ο υποδιευθυντής ασφαλείας Καραμπόρκ Καμίλ, υπεύθυνος για την αυριανή εκδήλωση, δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι βρίσκεται σε επαφή με τους οργανωτές της εκδήλωσης -συνδικάτα και άλλους φορείς- και είναι βέβαιος πως όλα θα εξελιχθούν ομαλά.

Τα αυστηρότερα μέτρα έχουν προβλεφθεί για την περιοχή Τάξιμ, όπου παλαιότερα είχαν σημειωθεί αιματηρές συγκρούσεις την Πρωτομαγιά.

Έκτοτε η κεντρική αυτή πλατεία μεταβαλλόταν σε «κρανίου τόπο» κάθε Πρωτομαγιά. Ομάδες διαδηλωτών συγκρούονταν βίαια με την αστυνομία που τους απομάκρυνε με εξαιρετικά βίαιο τρόπο.

Η αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε κάθε φορά τη βία που σημειώνονταν στις εκδηλώσεις αυτές για να καταγγέλλει την κυβέρνηση.

Η Τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε πέρυσι να καθιερώσει την Πρωτομαγιά ως ημέρα αργίας για τον εορτασμό της Εργασίας και της Αλληλεγγύης, απόφαση που θα εφαρμοστεί φέτος για δεύτερη φορά.