Στην οθόνη του υπολογιστή έμοιαζαν με ζευγάρι του Χόλιγουντ. Εκείνη με το καλλίγραμμο, γυμνασμένο σώμα της και τις θελκτικές καμπύλες της. Εκείνος με το αρρενωπό τατουάζ του και κοιλιακούς-πέτρα.

Αλλά όταν η Marie και ο Jay Coulbeck από τη Βρετανία αποφάσισαν να ανταλλάξουν και τις πραγματικές τους
φωτογραφίες, αφότου τα avatar τους αρραβωνιάστηκαν σε τρισδιάστατο chat room, το ζευγάρι ανακάλυψε πως η πραγματικότητα ήταν κάπως διαφορετική off line.

Η αρκετά εύσωμη Marie και ο οδηγός νταλίκας Jay δεν ενοχλήθηκαν όμως. Αντίθετα, μετά τον on line γάμο των «χαρακτήρων» τους στο chat room, το ζευγάρι παντρεύτηκε και στην πραγματική ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η 44χρονη Marie, μητέρα δύο παιδιών, άρχισε να μπαίνει στο chat room ενώ ένιωθε θλίψη και μοναξιά έπειτα από σειρά καταστροφικών σχέσεων.

Στο συγκεκριμένο chat room οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα alter ego τους, το avatar, με τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν. «Αυτό το πρόγραμμα μου επέτρεψε να τα αφήσω όλα πίσω και να είμαι το άτομο που ήθελα να γίνω», λέει η Marie. «Σχεδίασα το avatar μου με όλα όσα ένιωθα πως δεν ήμουν στην κανονική ζωή: αδύνατη, σέξι, με αυτοπεποίθηση. Το να είμαι εκείνη ήταν ένας τρόπος να ξεφεύγω κι έτσι άρχισα να προτιμώ την online ζωή μου από την πραγματική. Περνούσα ακόμα και 16 ώρες τη μέρα στο διαδίκτυο».

Τον Αύγουστο το 2010 το ζευγάρι γνωρίστηκε στο διαδίκτυο. Η «Goddess» της Marie συνάντησε τον «Gunner» του Jay και η έλξη ήταν αμοιβαία.



«Μέσω του avatar άρχισε να φαίνεται και η προσωπικότητά του και υπήρξε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας», λέει η 44χρονη.

Μέσα σε λίγες ημέρες τα avatar… αρραβωνιάστηκαν σε μία επίσημη τελετή στο IMVU, ώστε η σχέση τους να επισημοποιηθεί και στους άλλους χρήστες. Η τελετή περιλάμβανε δαχτυλίδι αρραβώνων και όλα τα απαραίτητα.

Και μετά ο Jay, πατέρας ενός παιδιού, ζήτησε από την «Goddess» να του στείλει μία πραγματική φωτογραφία της.

«Τον προειδοποίησα πως είμαι μεγαλόσωμη… Ήμουν τρομοκρατημένη, τον είχα ερωτευτεί και ήξερα πως η φωτογραφία μπορεί να τα άλλαζε όλα», λέει η Marie. Εκείνος όμως της είπε πως είναι όμορφη ούτως ή άλλως. Άλλωστε, όπως διαπίστωσε, και ο ίδιος δεν έμοιαζε πολύ με τον «Gunner»…

«Είχαμε ήδη αρραβωνιαστεί online πριν έρθει να με επισκεφθεί οπότε μου φάνηκε πολύ φυσιολογικό να μείνει μαζί μου την ίδια μέρα», προσθέτει.

Μία εβδομάδα μετά ο Jay ήταν ακόμα εκεί και γονατίζοντας ζητούσε από την Marie να τον παντρευτεί και στην κανονική τους ζωή.

Ένα χρόνο μετά τον διαδικτυακό γάμο τους, λοιπόν, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου και στην πραγματικότητα, με τη συντροφιά των φίλων και της οικογένειάς τους.