Σε ένα βρώμικο χώρο, πρώην καρβουναποθήκη, αναγκαζόταν να κοιμάται επί ένα χρόνο ένα δεκάχρονο αγόρι στη Βρετανία.

Η μητέρα του και ο σύντροφός της τον κλείδωναν στο χώρο που χρησίμευε παλαιότερα ως αποθήκη για κάρβουνα, έχοντας μόνο ένα βρώμικο στρώμα, ένα βρώμικο sleeping bag κι ένα πήλινο δοχείο- καθώς στο «δωμάτιο» δεν υπάρχει τουαλέτα!

Το ζευγάρι βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με ποινή φυλάκισης για παραμέληση παιδιού.

Το θύμα, το δεκάχρονο αγόρι, πήγαινε κανονικά στο σχολείο αλλά τις νύχτες κλειδωνόταν στην παλιά κρύα αποθήκη.

Ορισμένες φορές έκλειναν το αγόρι στην αποθήκη και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, χαρακτηρίζοντας «αφόρητη» τη συμπεριφορά του όταν, για παράδειγμα, έπαιρνε κατά τη διάρκεια της ημέρας φαγητό από το ψυγείο του σπιτιού.

Το βασανιστήριο του παιδιού, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε πλέον η πρόνοια, ήρθε στο φως όταν οι δάσκαλοι στο σχολείο του ανησύχησαν για την κατάστασή του και ειδοποίησαν τις αρχές.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν ερωτήσεις στο αγόρι, εκείνο εξήγησε: «Ήταν σαν να ζεις μέσα σε ένα κουτί». Οι άνδρες που ερεύνησαν την υπόθεση χαρακτήρισαν «βάρβαρη» τη συμπεριφορά του ζευγαριού απέναντι στο αγόρι.

«Βρέθηκε να κοιμάται σε ένα ‘κελί’, σε συνθήκες κακές κι απάνθρωπες. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, το μέρος ήταν χειρότερο από κελί φυλακής. Ελπίζω να μην ξανασυναντήσω κάτι τέτοιο», είπε ένας από τους αστυνομικούς που είδαν
πού κοιμόταν το παιδί.

«Χωρούσε μόνο ένα στρώμα και ένα πήλινο δοχείο, γεμάτο ούρα. Το αγόρι γρατζουνούσε τους τοίχους ενώ παρέμενε κλειδωμένο. Ήταν βάρβαρο», πρόσθεσε. «Δεν υπήρχε αέρας, ο χώρος ήταν κρύος και παλιός. Υπήρχε ένα μικρό παράθυρο αλλά ήταν σφραγισμένο. Φως υπήρχε μόνο από μία μικρή λάμπα. Υπήρχε κι ένα πιάτο με λίγο φαγητό μέσα.
Ζούσε σαν φυλακισμένος».

Τι έκαναν οι γονείς την ώρα που το αγόρι έμενε κλειδωμένο στην καρβουναποθήκη; Καθόντουσαν στο σαλόνι τους κι έβλεπαν τηλεόραση…

Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, προσφέρθηκε στο αγόρι ιατρική βοήθεια και, σύμφωνα με τους κοινωνικούς λειτουργούς, υπερηφανεύεται που απέκτησε την πρώτη του οδοντόβουρτσα και παίζει στο πάρκο όπως τα υπόλοιπα παιδιά…

Στην 30χρονη μητέρα και τον 40χρονο σύντροφό της απαγορεύτηκε κάθε επαφή με το αγόρι και μέχρι να κλείσει τα 16 θα το βλέπουν μόνο με συνοδεία.