Επί μια εβδομάδα πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Όμως η μόλις τριών μηνών Neha Afreen, που είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο της τον πατέρα επειδή δεν γεννήθηκε… αγόρι, δεν τα κατάφερε.
Υπέστη καρδιακή ανακοπή σε νοσοκομείο της πόλης Bangalore στο Μπαγκλαντές, όπου νοσηλευόταν.
Το μωρό εισήχθη στο νοσοκομείο στις 5 Απριλίου με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εξάρθρωση αυχένα ενώ το κορμί του ήταν γεμάτο δαγκωματιές και χτυπήματα.
Ο πατέρας της, Umar Farooq, που εργάζεται ως βαφέας αυτοκινήτων, κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών που οδήγησαν στο θάνατο το μόλις τριών μηνών παιδί του, επειδή ήθελε να έχει γεννηθεί αγόρι κι όχι κορίτσι.
Παρόλο που η Afreen έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης την περασμένη Τρίτη, η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευσε ξαφνικά.
Η 19χρονη μητέρα της δεν άντεξε όταν ενημερώθηκε από τους γιατρούς για το θάνατο του παιδιού της. Ήταν το πρώτο της παιδί και υπέστη σοκ. Αρχικά φοβόταν να καταγγείλει τον 37χρονο άντρα της, αλλά τελικά ανέφερε στις αρχές ότι κακοποιούσε το μωρό από την ημέρα που είχε γεννηθεί.
Την περασμένη εβδομάδα γύρισε στο σπίτι τους μεθυσμένος. Αφού χτύπησε την ίδια, επειδή έφερε στον κόσμο κόρη και όχι γιο, στη συνέχεια έστρεψε το μίσος του στο μωρό.
Αφού η γυναίκα του έπεσε για ύπνο, ο Farooq έβαλε διάφορα υφάσματα στο στόμα του μωρού για να μην ακούγεται το κλάμα του και το χτύπησε με ένα αμβλύ αντικείμενο.
Όταν μέσα στη νύχτα η νεαρή μητέρα ξύπνησε και πήγε να δει το μωρό, το βρήκε να συσπάται και να κάνει εμετό. Ενημέρωσε τον άντρα της, ο οποίος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον και με τη βοήθεια γειτόνων της το μετέφερε στο νοσοκομείο.
Ο Farooq είχε κακοποιήσει ακόμη δύο φορές το μωρό στο παρελθόν, αλλά η Reshma δεν τον ανέφερε για να σώσει το γάμο της. Τη μία φορά είχε δαγκώσει το μωρό, ενώ την άλλη έσβηνε το τσιγάρο του στο μέτωπο και το σώμα του.
Μετά το θάνατο του μωρού ο Farooq συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο.
Η δολοφονία θηλυκών εμβρύων και μωρών είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, ακόμη και στα ανώτερα στρώματα του πληθυσμού που έχουν και κάποιο επίπεδο εκπαίδευσης, καθώς θεωρούνται «βάρος».
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 η αναλογία αντρών και γυναικών στην Ινδία είναι 1.000 προς 914.