Ένα καφέ της Σκοτίας σερβίρει μια θανατερά καυτερή λιχουδιά που μόνο οι γενναίοι μπορούν να δοκιμάσουν.

«Respiro Del Diavolo» (Αναπνοή του Διαβόλου) το λένε χαρακτηριστικά και το συναντάς στο Aldwych Café της Γλασκόβης, αφού υπογράψεις πρώτα ένα χαρτί που επαληθεύει πως είσαι πάνω από 18 ετών και αναλαμβάνεις την αποκλειστική ευθύνη!

Κι αυτό γιατί το χαρτί το γράφει καθαρά πως «υπάρχει κίνδυνος τραύματος, αρρώστιας και πιθανής απώλειας ζωής»!

ksnrtypa4

Είναι μάλιστα τόσο διαβολικά πικάντικο που το προσωπικό φορά προστατευτικό εξοπλισμό για να το σερβίρει, καθώς στην κλίμακα Scoville Heat Units σκοράρει στους 1.569.000 βαθμούς! Και για να το πούμε διαφορετικά, μια συνηθισμένη καυτερή πιπεριά έχει 1.000 βαθμούς Scoville, ενώ το ταμπάσκο δεν ξεπερνά τους 5.000 Scovilles!

«Όλα ξεκίνησαν στην Ιταλία», λέει ο Lee Bandoni που τρέχει την οικογενειακή επιχείρηση του Aldwych Café, «εκεί υπάρχει ένα μέρος που το λένε ‘‘Γέφυρα του Διαβόλου’’ και συναντιόνταν οι παγωτοποιοί μια φορά τον χρόνο για να συζητήσουν πώς πήγε η χρονιά για κείνους. Και αν υπήρχαν κάποιοι που μπορούσαν να δείξουν αρκετή γενναιότητα, τότε έτρωγαν αυτό το παγωτό. Και επειδή ήταν πάνω στη ‘‘Γέφυρα του Διαβόλου’’, το αποκαλούσαν ‘‘Αναπνοή του Διαβόλου’’».

ksnrtypa3

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, η συνταγή του παγωτού είναι ολότελα μυστική και ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν πώς να το φτιάξουν.

Δείτε το βίντεο και θα πειστείτε πόσο καυτερό είναι…